ABD’nin Katil Polisleri İş Başında: Siyahi Bir Kişi 8 El Ateş Edilerek Vuruldu.

  • 08 Nisan 2015
  • 835 kez görüntülendi.
ABD’nin Katil Polisleri İş Başında: Siyahi Bir Kişi 8 El Ateş Edilerek Vuruldu.
ABD’nin Güney Carolina eyaletinde, silahsız siyah bir kişiyi arkasından 8 el ateş ederek öldüren beyaz bir polis, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.
Eyalet polisi dedektifleri, olaya ilişkin video kaydını izledikten sonra, 33 yaşındaki Michael Slager adlı polisin yakalanmasına karar verdi.
Yetkililer polisin, Walter Lamer Scott isimli 50 yaşındaki kurbanı şok tabancasıyla etkisiz hale getirdikten sonra vurduğunu açıkladı.
BBC Türkçe’de yayımlanan habere göre, ABD Adalet Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatacak.
Olayın yaşandığı North Charleston’ın Belediye Başkanı polisin tutuklandığını açıklarken, “Hatalıysanız hatalısınızdır. Yanlış bir karar verdiyseniz, bunun sonuçlarına katlanmak zorundasınız” dedi.
ABD polisi her yıl yüzlerce kişiyi vurarak öldürüyor ancak bu vakaların çok azında polis memurları suçlu bulunuyor.
Yerel medyanın bildirdiğine göre, Cumartesi günü yaşanan olay, polisin ön farlarından biri bozuk olduğu için Scott’un aracını durdurmasıyla başladı.
Olay anının New York Times gazetesinde yayımlanan görüntülerine göre, kısa bir itiş kakışın ardından Scott polisten kaçmaya başlıyor.
Polisin arkadan birkaç el ateş etmesinin ardından Scott yere düşüyor.
Scott’un erkek kardeşi, görüntüler sayesinde gerçeklerin ortaya çıktığını ve adaletin sağlandığını söyledi.
Polis memuru Slager daha önce verdiği ifadesinde, Scott’un şok tabancasını aldığını ve kendisini korumak için ona ateş ettiğini iddia etmişti.
Polis kurşunlarıyla ölen Scott’un daha önce çocuğunun nafakasını ödeyemediği için yaklaşık 10 kez gözaltına alındığı belirtildi. Kardeşi, Scott’un yine nafaka borcu olduğu için polisten kaçmaya başlamış olabileceğini söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.