ABD’nin Suriye’den çekilmesi çarpıcı bir eylem değil

  • 30 Aralık 2018
  • 1.333 kez görüntülendi.
ABD’nin Suriye’den çekilmesi çarpıcı bir eylem değil

İran Genelkurmay Başkanı Genral Muhammed Bakıri, ‘ABD’nin Suriye’den çekilmesi, bu ülkenin bölgede askeri varlığının yanında çarpıcı bir eylem değildir’ ifadesini kullandı.

Suriye’nin düşmanın Ortadoğu bölgesini güvensizleştirme konusunda başarızlığının bir simgesi haline geldiğini belirten İranlı general, ‘Bölgeyi güvensizleştirmek isteyenler, IŞİD gibi terör örgütlerini Suriye devletini yıkmak üzere kullandılar. Onlar teröristlerin kuşatma altında oldukları dönemlerde bile helikopterleri ile teröristlere lojistik destek sağlıyorlardı’ diye konuştu.

ABD’nin Suriye devleti ve halkından izin almaksızın bu ülke topraklarında üs kurduğuna işaret eden General Bakıri, ‘ABD yetkilileri Suriye’yi bölmeye tehdit etti. İsrail’i Suriye’yi hedef almak, Arap ve bölge ülkelerini ise teröristleri desteklemek için kışkırttılar’ açıklamasında bulundu.

ABD’nin Suriye devletini İsrail’le mücadele ettiği ve İran’la dostluk ilişkilerine sahip olduğundan dolayı yıkmaya çalıştığını dile getiren İranlı üst düzey general, ‘Şimdi bunlar rezil bir biçimde Suriye’den çekileceklerini duyuruyorlar’ diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.