ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin taşınma kararı Mayıs’ta

  • 06 Mart 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin taşınma kararı Mayıs’ta

ABD Kongresi Ulusal Güvenlik İşleri Alt Komitesi Başkanı Ron De Santis, ABD Başkanı Donald Trump’ın muhtemelen mayıs ayında ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını netleştireceğini söyledi.

Batı Kudüs’te İsrailli yetkililerle bir araya gelen De Santis, temaslarının sonunda ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın büyükelçiliğin taşınmasının dondurulması ile ilgili aldığı kararın mayıs ayında biteceğine işaret etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın mayıs ayında ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma yönündeki seçim vaadini gerçekleştireceğini ya da bundan vazgeçmek zorunda kalacağını dile getiren De Santis, “Ben başkanı (Trump) tanıdığım kadarıyla vaadini yerine getireceğini düşünüyorum. Kudüs’te kutlamaların olacağı bir ayda başkanın büyükelçiliğin taşınmasının engelleyen bir karara imza atacağını sanmıyorum. Bunu bence kesinlikle yapmayacaktır ve büyükelçiliğin taşınması kararını alacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.