ABD’nin Vize Kararı Trump Hükümetinin Saçmalığının Göstergesidir

  • 29 Ocak 2017
  • 957 kez görüntülendi.
ABD’nin Vize Kararı Trump Hükümetinin Saçmalığının Göstergesidir

İran Meclis Başkanı Ali Laricani; Amerika’nın İran vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamasına ilişkin şunları söyledi:

“Amerika tarafından İranlıların vizelerinin iptal edilmesi kararı Amerika’daki hükümetin saçmalığının göstergesidir.

Amerika hükümeti tarafından yakın zamandan İranlıların vizelerini iptal etme adımı onların düşüncelerinin ve uygulamalarının saçmalığını göstermiştir. Elbette bu olay bir taraftan da ABD’nin korktuğunu ortaya çıkarmıştır.

Bu durum onların bir taraftan kendi gölgelerinden dahi korktuklarını ve bir taraftan da demokrasi taraftarlığı ve insan hakları savunuculuğunun arkasına saklanarak halkı kandırdıklarını gözler önüne seriyor. Nitekim eğer korkmuyor olsalardı, güvenlik gücüne sahip olan bir ülke böyle bir karar almazdı.

Laricani sözlerinin devamında “Amerika’nın İran’ın terörist eylemlerinden dolayı duydukları endişe duyduğunu” yönündeki söylemlere ilişkin olarak şunları söyledi:

“İran’ın geçmiş yıllarda terörizm karşısındaki direnişi ve diğer birtakım ülkelerin de bu harekete katılmaları ve Amerika tarafından desteklenen teröristlere karşı direnmeleri herkes tarafından bilinmektedir.

Yakın zamanda daha önce dışişleri bakanı olan Amerika Başkanı adaylarından biri açık bir şekilde şunu söyledi; IŞİD’i biz kurduk çünkü Amerika hükümeti bugün kendi yaptığından dolayı korku ve endişeye kapılmıştır. Amerikan hükümeti tarafından atılan bu adım terörizmle mücadele oklarını hedefsizleştirmektedir.

Ayrıca yaptıkları uygulamalar bir komedidir. Çünkü onların teröristlerin merkezinin nerede olduğunu bilmemeleri uzak bir ihtimaldir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.