ABD’nin yaptırımlarına rağmen İran maden sanayi ihracatı devam ediyor

  • 15 Mayıs 2019
  • 1.034 kez görüntülendi.
ABD’nin yaptırımlarına rağmen İran maden sanayi ihracatı devam ediyor

İran Maden Evi Yönetim Kurulu üyesi, ‘İran’ın maden endüstrisine ABD tarafından çoktan beridir yaptırım uygulanıyor. Bu koşullarda maden endüstrisi, petrol dışı ihracattaki rolüne devam ediyor’ dedi.

İRNA’ya konuşan İran Maden Evi Yönetim Kurulu üyesi Behram Şekuri, mineraller ve bağlı endüstrilerinin çoğunlukla özel sektör tarafından yapıldığına işaret ederek, ‘Özel sektör eskiden ihracat alanındaki iş uygulamalarını belirlemiş ve mevcut durumda da aynı yolu sürdürmektedir’ dedi.

Mineraller ve ilgili ürünlerin İran petrol dışı ihracatının yüzde 25’ini oluşturduğuna dikkati çeken Şekuri, yaptırımların uygulandığı sırada mineral ihracatının daha yüksek bir risk ve maliyete rağmen mümkün olduğunun altını çizdi.

Daha önce yayınlanan madencilik ve maden endüstrisinin İran için 12-15 milyar dolara kadar döviz girdisi sağladığını kaydeden İran Maden Evi Yönetim Kurulu üyesi Şekuri, 2018 yılında toplam petrol dışı ihracatın 44 milyar ve 310 milyon dolar değerinde ve 117.228 bin ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.