Abdullahiyan: ABD, ekonomik terörü devam ettirerek müzakere ve anlaşmaya varma iddiasında bulunamaz

  • 07 Kasım 2021
  • 929 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: ABD, ekonomik terörü devam ettirerek müzakere ve anlaşmaya varma iddiasında bulunamaz

İran Dışişleri Bakanı, ABD’nin başarısız olan azami baskı ve ekonomik terör politikasını sürdüremeyeceğini ve aynı zamanda müzakere ve anlaşma talep edemeyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı’na göre, Çin Devlet Konseyi üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wanghai ve Emir Hüseyin Abdullahiyan, dün ikili ilişkiler sürecini, yaklaşan Viyana görüşmelerini ve bölgesel ve uluslararası gelişmeleri telefonda görüştüler.

Emir Abdullahiyan, Çin hükümetinin İran’a 120 milyon doz aşı gönderme konusundaki işbirliğini takdir ederken, iki ülke arasındaki genişleyen ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin Pekin Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi’ne verdiği desteği ve bu süreçte Çin ile yakın işbirliğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı, önümüzdeki Viyana görüşmeleriyle ilgili olarak da, ABD ve Avrupalı ​​tarafların müzakerelere gerçekçi bir şekilde girmelerini ve böylece bir an önce bir anlaşmaya varılmasını umduklarını ifade etti.

Afganistan’daki durumla ilgili olarak da Emir Abdullahiyan, kapsayıcı bir hükümet kurulması gereğini vurguladı ve Tahran’daki yapıcı toplantının ardından Pekin’deki Afganistan’ın komşuları toplantısının başarılı bir şekilde gerçekleşmesini umduğunu belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise nükleer müzakerelerin devamına desteğini memnuniyetle karşılayarak, Nükleer Anlaşma’nın uygulanmasındaki sorunların başlıca nedeninin ABD olduğunu söyledi ve ”yaptırımların tamamen kaldırılması İran’ın olumlu yaklaşımı ışığında önümüzdeki müzakereler olumlu sonuçlar doğuracaktır.’ dedi.

İranlı mevkidaşını Pekin’i ziyarete davet eden Çin Dışişleri Bakanı, Çin’deki Üçüncü Afganistan Komşuları Zirvesi’nin, İran İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere komşularının aktif katılımıyla Afganistan’da istikrarlı ve kapsayıcı bir hükümetin kurulmasına yol açabileceğini umduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.