Abdullahiyan: ABD’nin Uşağı Olan Suud, Siyonist Rejimin İstikrarı İçin Çaba Sarf Etti

  • 01 Ağustos 2016
  • 748 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: ABD’nin Uşağı Olan Suud, Siyonist Rejimin İstikrarı İçin Çaba Sarf Etti

Emir Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan Mistura’nın İran’a gerçekleştirdiği ziyaret hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta, Amerika ve Rusya arasında Suriye’de siyasi çözüme dair bir müzakere gerçekleşti ve Suriye’nin siyasi geleceği hakkında birkaç senaryo bu ülkenin yasal Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a anlatıldı.

Amerikalılar savaş meydanında elde edemediklerini, müzakere masasında elde etmeye çalışıyorlar. Amerika’da şu an seçim rekabetleri yaşanmaktadır ve Suriye dosyasının kapanması demokratlar için çok önemlidir. Onlar, Rusya’nın işbirliği ile Beşşar Esad’ın silinmesini istemektedir.”

İran, İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası Özel Yardımcısı, Rusların stratejisi ve Amerikalılarla işbirliği yapıp yapmayacakları hakkında şu ifadelerde bulundu: “Ruslar şimdiye kadar izledikleri stratejiyi değiştirmediler. Ama Amerikalıların Ruslar üzerindeki baskısı oldukça fazladır ve Suriye dosyasının sonuçlanması onlar için çok önemlidir.

Hiç kimse dışarıdan Suriye’nin geleceği hakkında bir karar alamaz. En iyi kararı verecek olan Suriye halkının kendisidir.

Amerikalılar çok sahtekârlık yapıyorlar ve bütün Suriye’ye destek müzakerelerinde İran İslam Cumhuriyeti’nin görüşünü kazanmaya çalışıyorlar. Amerikalıların sergiledikleri çelişkili tutumlar, onların Suriye’de bir hedef peşinde olduklarını göstermektedir ve bölgede güvensizlik oluşturmak, onların kendi politikaları lehinedir.

Her ne zaman meydanda şartlar Suriye Hükumetinin lehine ve muhaliflerin zararına olsa, Suudiler ve diğer bazı bölge ülkeleri silahlı muhalifleri donatıyor ya da Amerikalılar siyasi eylemlerin peşine gidiyorlar ve hedefleri de sahneyi değiştirmektir.

Suriye’de yaklaşık 87 terörist grup faaliyet göstermektedir. Bu grupların 200 ile 300 arasında mensubu vardır ve sadece elbiseleri farklıdır. Kanıtlara başvurduğumuzda, onların operasyonlarının lojistik sorumlusunun IŞİD ve operasyon sorumlusunun da Nusra Cephesi olduğunu görüyoruz. Suriye’de teröristlerin kullanılması bir meslek haline geldi.

Bölge konuları birbiriyle bağlantılıdır ve yaşanan gelişmeler birbirinden ayrı tarif edilemez. Son yıllarda Direniş karşıtı cephe, Siyonist Rejimin istikrarı için ciddi çaba sarf etti ve Suudiler de Amerika’nın uşağı olarak bu konuda aktif rol oynadılar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.