Abdullahiyan: Arabistan’ın tutumu terörizmin artmasına sebep olmuştur

  • 02 Eylül 2016
  • 803 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Arabistan’ın tutumu terörizmin artmasına sebep olmuştur

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerde Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudilerin tutumunun terörizmin gelişmesine sebep olduğunu söyledi.

Rusya’nın Spuntik ajansına verdiği demeçte, ‘’Kimse Arabistan’ın siyasi ve güvenlik tutumunun Irak’ta güvenliğin kalkması ve terörist gurupların artmasını inkar etmemektedir’’ dedi.

Suudi yönetimi bölgesel kararlarını siyasi davranıştan ziyade akılsızca olduğunu ve hatta Arabistan’daki yeni yönetimin kararlarının akıl sınırlarını zorladığını söyledi.

Arabistan’ın Yemen’e saldırısının yanlış ve delice olduğunu ifade eden Abdullahiyan, saldırılardan 500 gün geçmesi ile Yemen’deki bir çok alt yapı tesislerinin yok edildiğini söyledi.

Yemen saldırısında sivillerin öldüğünü ifade eden Abdullahiyan, saldırganların da bir çık zarar ve ziyana uğradıklarını ve bu saldırının sorunun çözümüne yardım etmediğini ifade etti.

Arabistan yönetiminin yanlış davranışlarının bir boyutunun hakim yönetim içindeki ihtilaflardan bir boyutunun da bölgesel yanlış politikalardan kaynaklandığını ifade eden Abdullahiyan, mevcut sorunların çözüm yolunun işbirliği olduğunu belirterek, ‘’Arabistan’da büyük bir potansiyel mevcuttur ve bölgenin önemli ülkesidir. Bana göre Tahran-Riyad’ın bölgesel konulardaki işbirliği siyasi çözümler iççin büyük yardım yapabilir. Biz bu mesajı defalarca verdik ve Suudi yetkililer bu fırsatı değerlendirmeliler ve bölge ile İran aleyhindeki yıkıcı tutumlarını bırakarak yapıcı tutum dergilemeliler’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.