Abdullahiyan: BM, bölgenin güvenliğinin güçlendirilmesi için geçmişten daha fazla rol üstlenmelidir

  • 31 Mayıs 2017
  • 972 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: BM, bölgenin güvenliğinin güçlendirilmesi için geçmişten daha fazla rol üstlenmelidir

İran İslami Şura Meclisi başkanının yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen’de insani faciaya temas ettiği açıklamasında, BM’den bölgenin güvenliği ve huzurunun güçlendirilmesi konusunda geçmişe göre daha fazla rol oynamasının beklendiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan, dün BM Tahran temsilcisi  Gary Lewis ile görüşmesinde, Yemen’de sivillerin öldürülmesi buhranının başta kolera olmak üzere salgın hastalıkların yayılması gibi alanlarda da buhranlara neden olduğunu belirterek, bu ülkenin mazlum  halkının teçhizat, ilaç, fakirlik ve açlık gibi hususlarda ciddi  tehdit altında olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Suudi rejiminin mübarek Ramazan ayında Yemen’e yönelik saldırılarının  daha da arttığını belirtirken Bahreyn’de Al-ı Halife rejiminin bu ülkenin tanınmış İslam alimlerinden Şeyh İsa Kasım’a yönelik askeri saldırı girişiminin Amerikan başkanı Trump’ın ziyaretiyle aynı zamanda yapılmasına da dikkat çekerek, bu durumun ortamı daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi.

Şeyh İsa Kasım’ın durumundan haber alınamadığını belirten Emir Abdullahiyan, böyle bir ortamda BM’nin insan hakları için üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.