Abdullahiyan: İsrail ile ilişkileri normalleştirmek İslam dünyasının gücünün zayıflatılması çerçevesindedir

  • 14 Aralık 2017
  • 951 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İsrail ile ilişkileri normalleştirmek İslam dünyasının gücünün zayıflatılması çerçevesindedir

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, siyonist rejim İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin İslam dünyasının gücünün zayıflatılması çerçevesinde olduğunu söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Tahran’da Endonezya’nın İran büyükelçisi Alim’ud Din Octavino ile görüşmesinde, bazı İslam ülkelerinin Filistin ve Yemen konusundaki tutumlarını eleştirerek, ”Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in Yemen halkı aleyhinde cinayete dayalı savaşı sürdürmeleri ve siyonist İsrail ile ilişkileri normalleştirmeleri, İslam dünyasının gücünün zayıflatılması çerçevesindedir’ dedi.

Emir Abdullahiyan, Endonezya’nın Uluslararası arenada mazlum Filistin halkını savunmadaki tutumunu takdir ederek, Mescidi Aksa ve Kudüs’ün İslam dünyası için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Endonezya’nın İran büyükelçisi Octavino da, İran İslam cumhuriyetinin başta Filistin halkı olmak üzere terörizmle mücadele çerçevesinde milletlere verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirterek, ”İran’ın bölgesel buhranlardaki olumlu girişimleri ve İran’ın terörizmle mücadeledeki etkin varlığı, bölgede huzur ve barışın sağlanmasında son derece yararlı olmuştur’ dedi.

Endonezya büyükelçisi, Filistin halkına kesin olarak destek verilmesi gerektiğini belirterek, ”Endonezya devletinin terör rejimi İsrail ile hiç bir ilişkiyi kabul etmeyeceğini ve bu gasıp rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini de kınadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.