Abdulmelik El Husi: Mescid-i Aksa’nın düşmanları ile savaşmayan kişi, Mescid-i Aksan’ın yanında değildir

  • 10 Haziran 2018
  • 1.533 kez görüntülendi.
Abdulmelik El Husi: Mescid-i Aksa’nın düşmanları ile savaşmayan kişi, Mescid-i Aksan’ın yanında değildir

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Dünya Kudüs gününün önemini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Bazılarının İran’a karşı düşmanlık beslemelerinin nedeni, bu ülkenin Amerika’ya boyun eğmemesi ve yine bu ülkenin Lübnan ve Filistin direnişine destek vermesidir.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik el-Husi, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Kutsallarını önemsemeyen bir millet, zayıf ve sona ermiş bir millettir. Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunda yapılan ihmal, ümmetin birlik ve vahdet sebebinde yapılan ihmal demektir.

Amerika ve İsrail’in istediği şey, insanlığa hâkim olmaktır. Biz kader belirleyici bir savaşın içerisindeyiz. Eğer bu konuda ihmalde bulunursak, ilkelerimizde ihmalde bulunuyoruz demektir. Yemen bağımsızlık ve özgürlük savaşı içerisindedir ve biz bu savaşı kader belirleyici bir savaş olarak görüyoruz.

İslami Ümmet olarak, Kudüs’te yaşananları kabul edemeyiz. Yemen ve Bahreyn’de yaşananlar ve tüm dünyada yaşananlar, Filistin’de yaşanan olayların devamıdır. Yemen savaşı ve Bahreyn halkının bastırılması ve Suriye ve Irak’ta meydana gelen olaylar, ABD ve İsrail’in çıkarınadır.

Suudi rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Amerika ile ilişkisi, ümmeti hedef almak ve hâkim olmak içindir. Amerika ve Birleşik Arap Emirliklerinin Amerika ve İsrail’e olan bağlılığı ümmete ihanettir. Coğrafi hâkimiyet henüz sınırlıdır ve ümmet onu yeniden alabilir ama asıl tehlike insana hakimiyettir. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı Arap ülkelerinin Yemen’de yaptıkları şey, Amerika ve İsrail’e hizmettir. Suudi Rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Amerika ve İsrail ile ilişkileri ümmete karşı savaşın bir parçasıdır.

Yemen’de yaşanan savaşın amacı, bu ülkeye Amerika ve İsrail karşısında diz çöktürmektir. Bazılarının İran’a karşı düşmanlık beslemelerinin nedeni, bu ülkenin Amerika’ya boyun eğmemesi ve yine bu ülkenin Lübnan ve Filistin direnişine destek vermesidir. Filistin, Mescid-i Aksa ve kutsallar, çatışmaların konusudur ve herkes köle yapılmaya çalışılmaktadır.

Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bölgede yıkıcı bir rol oynamaktadır ve bu iki ülkenin Yüzyılın Anlaşması doğrultusunda hareket ettikleri ortadadır. Suudi Rejiminin Lübnan Hizbullah’ı ile olan düşmanlığı, Amerika’nın talepleri ile bağlantılıdır. Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Amerika’nın yolunu takip etmektedir. Bugünkü savaş, nifak ve özgürlük cephesi arasında yaşanan bir savaştır ve bu savaşın üçüncüsü yoktur.

Suudi Rejiminin Hizbullah ile sorunu, Hizbullah’ın İsrail ile ve müstekbirlerin ve tağutların planları ile mücadeledeki büyük rolüdür. Suudi medyası, İsrail lehine Direniş Cephesine zarar verme doğrultusunda hareket etmektedir. Amerika ve Birleşik Arap Emirlikleri fitneyi desteklemek için milyarlar harcıyorlar. Direniş ekseni bu aşamada güçlü bir eksendir. Biz köle olmamak ve özgür olmak için özveride bulunmaya hazırız.

Dünya Kudüs günü farkındalık günüdür ve Mescid-i Aksa’nın düşmanları ile savaşmayan kişi, Mescid-i Aksan’ın yanında değildir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.