Abdulmelik Husi: Amerika, Yemen savaşının bitmesini istemiyor

  • 09 Eylül 2018
  • 1.564 kez görüntülendi.
Abdulmelik Husi: Amerika, Yemen savaşının bitmesini istemiyor

Yemen Ensarullah Hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin El-husi, Suudi-Amerikan koalisyonunun bu hareketin Cenevre’de barış müzakerelerine katılmasını engellemesine deÄŸinerek, Amerika’lıların Yemen savaşının bitmesini istemediÄŸini ifade etti.

Ä°rna’nın bildirdiÄŸine göre Ensarullah hareketi genel sekreteri Husi, mütecavizlerin Cenevre müzakerelerini hezimete uÄŸratma yönündeki giriÅŸimlerinin kasten ve planlı bir ÅŸekilde yapıldığını kaydederek, Amerika’lıların ekonomik ve siyasi boyutlar baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli boyutlardan  Yemen krizinden faydalandığını, bu yüzden Yemen savaşının sonlandırılmasını istemediklerini söyledi.

Ensarullah genel sekreteri açıklamsının devamında Amerika’nın bölgeye musallat olmak için müttefikleriyle beraber Yemen’e savaÅŸ açtığını belirtti.

Suudi savaÅŸ ittifakı geçen hafta Yemen Ensarullah heyetinin Sana havaalanından Cenevre’de düzenlenen Yemen barış müzakerelerine gitmelerini engelledi. Söz konusu engelleme PerÅŸembe günü düzenlenmesi beklenen toplantının ertelenmesine neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.