Açlık grevinde bulunan Filistinli Esirlere Görüşme Yasağı

  • 26 Nisan 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Açlık grevinde bulunan Filistinli Esirlere Görüşme Yasağı

Açlık grevindeki Filistinli esirlerin aileleri, Filistinli esirlerin artık kendi aileleri ile görüştürülmediğini ve siyonist rejim yetkililerinin, onlarla ilgili durumun dışarı sızmasına engel olmaya çalıştıklarını bildirdi.

Filistinli esirler 17 nisan tarihinde, “Onur ve Özgürlük” sloganıyla açlık grevi başlatmış, siyonist İsrail rejimi yetkililerinin Filistinli esirlere karşı insanlık dışı ve ırkçı tutumunu kınamış bulunuyorlar.

Fedva El-Bergusi, “Mevtıni” radyosuna bugün (25 Nisan Salı) yaptığı açıklamada, Filistinli esirlerin korunmayı ve desteği hak ettiklerini bildirdi.

Filistinlileri 13 Mayıs’ta Nelson Mandela Meydanı’na çağıran El-Bergusi, işgalcilere Filistin halkının esirlerini desteksiz bırakmayacağı ve direniş hazinesinin tükenmeyeceği mesajının verilmesini istedi.

Fedva El-Bergusi, 13 Mayıs’ta esirlerin mücadelesinin zaferle sonuçlanması halinde o günün onur ve özgürlüğün günü olacağını ifade etti.

Filistinli esir milletvekili Mervan El-Bergusi’nin Dünya Parlamentolar Birliği’ne gönderdiği mektubun açlık grevinin hedeflerini açıkladığını kaydeden Fedva El-Bergusi, mektubun dünyanın aklına ve yüreğine hitap eden vicdani bir mesaj olduğunu söyledi.

Daha önce de Filistin Özerk yönetim başbakanı Rami Hamdullah yazılı bir açıklama yaparak Filistinli esirlerin can güvenliğinden bizzat İsrail rejiminin sorumlu olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.