Afganistan Cumhurbaşkanı İslami İran’a teşekkür etti

  • 07 Temmuz 2020
  • 1.028 kez görüntülendi.
Afganistan Cumhurbaşkanı İslami İran’a teşekkür etti

Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammed Eşref Gani İran ve bölgede diğer bazı ülkelere transit sınırlarını açık tuttukları için teşekkür etti.

Muhabirimizin haberine göre, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Pazartesi günü komşu ve bölge ülkeleri ile telekonferans yöntemi ile düzenlenen istişare oturumunun açılışında yaptığı konuşmada başta İran olmak üzere Pakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan, Hindistan ve Türkiye’ye ticari sınırlarını açık tutarak korona virüs salgını sırasında Afganistan’a çeşitli malların ulaşmasına imkan sağladıkları için teşekkür etti.

Eşref Gani, bu sayede ülkesi korona virüs salgını şartlarında sıkıntı çekmediğini, ki bu da ticaret alanında iş birliği bağlamında iyi bir örnek sayıldığını kaydetti.

Afganistan’da barış sürecine yönelik tehditlere ve tehlikelere de temas eden Eşref Gani, Taliban örgütü savaşa devam ettiği takdirde Afganistan barış süreci ciddi sıkıntılarla karşılaşacağını belirterek, ülkesinde krizin tek çözüm yolu siyasi irade ve diyalog olduğunu ifade etti.

Afganistan istişare oturumu 20 kadar komşu ve bölge ülkenin ve bazı uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcilerinin telekonferans yöntemi ile başkent Kabil’de düzenlendi. Oturumun amacı, Afganistan’da barışın sağlanması için bölgesel iş birliği takviye etme şeklinde açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.