Afrika kıtası ile işbirliği İran’ın dış politikasının önceliklerindendir

  • 27 Mayıs 2016
  • 932 kez görüntülendi.
Afrika kıtası ile işbirliği İran’ın dış politikasının önceliklerindendir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohammad Şeriatmedari, İran’ın Afrika kıtası ile dostluk ve işbirliğine dayalı ilişkilerinin geliştirilmesinin doş politika önceliklerinden olarak saydığını ve Afrika kıtasının ikili, bölgesel ve uluslararası politikalarda stratejik önemini her zaman göz önünde bulundurduğunu ifade etti.

Tahran’da düzenlenen Afrika günü töreninde konuşan Şeriatmedari, Afrika Günü’nün Afrika ülkelerine olduğu kadar İran için de önemli olduğunu zira İran için de bağımsızlık, somürgecilikten kurtulma. Ayrımcılıklardan kurtulma ve milli hükümetlerin işbaşına gelmelerinin önemli olduğunu söyledi.

İran’ın geçen aylarda ziyaret eden Gana ve Güney Afrika Cumhurbaşkanlarının ziyaretine değinen Şeriatmedari, bu ziyaretlerin İran ve Afrika kıtasının ilişkilerin gelişmesine verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Şeriatmedari, İran’ın siyasi, güvenlik, ekonomik ve ticari alanlarda Afrika ile işbirliğine hazır olduğunu ve yeni işbirliği fırsatlarını duymaya her zaman hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.