Ali Abidzade: İran hava sahası uçuşlar için güvenlidir

  • 22 Haziran 2019
  • 696 kez görüntülendi.
Ali Abidzade: İran hava sahası uçuşlar için güvenlidir

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade, İran hava sahasının tüm uçuşlar için güvenli olduğunu ve uçuşların normal olarak devam ettiğini söyledi.

İRNA’ya açıklamada bulunan Abidzade, İran hava sahasını kullanan tüm uçuşların gerçekleştiğini belirterek, ‘’İran hava sahası hem Fars Körfezi, hem ülke içinde güvenlidir ve tüm havayolu şirketleri İran hava sahasından uçuşlarına devam ediyorlar.‘’ dedi.

İran hava sahasından uçuş sayısının azalmadığını ve normal olarak cereyan ettiğini ifade eden Abidzade, ‘’Geçen iki yılda ve bölgedeki istikrarsızlığın artması ve İran hava sahasının güvenli olması nedeniyle İran hava sahasını kullanan uçuş sayısı günde 1000’e ulaştı. ‘’ dedi.

İran hava sahasının yolları kısaltması ve güvenliğinden dolayı yabancı havayolları için cazip olduğunu ifade eden Abidzade, ‘’Şu ana kadar hiçbir havayolu şirketi güzergah değişikliği ve İran hava sahasını kullanmaması için Sivil Havacılık Kurumuna bildirimde bulunmamıştır. ‘’ dedi.

Abidzade, havayolları şirketlerinin İran hava sahasını kullanma izinlerinin Sivil Havacılık Kurumu tarafından incelendikten sonra verildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.