Ali Ekber Salihi: Nükleer anlaşmadan çekilirse ABD’yi hayrete düşüreceğiz

  • 21 Nisan 2018
  • 1.112 kez görüntülendi.
Ali Ekber Salihi: Nükleer anlaşmadan çekilirse ABD’yi hayrete düşüreceğiz

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi bugün yaptığı açıklamada, Amerka’nın nükleer anlaşmadan çekilmesi halinde kendilerinin şaşıracak şekilde İslam Cumhuriyeti’nin teknik açıdan hazırlıklı olduğunu kaydetti.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Salihi bugün hükümet yöneticileri istişare toplantısının kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin anlaşmadan çekilmesi halinde İran’ın hazırlığına vurgu yaparak, bunun İran İslam Cumhuriyeti’nin kararına bağlı olduğunu, ancak karşı tarafın akıllanmasını temenni etti.

Salihi Uluslararası Termonükleer Deneysel Reaktörü-ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) ile İran işbirliğinin sürdüğünü, ancak bu konuda da Amerikalıların bazı sabotajlarını da gördüklerini ifade etti.

ITER, AB’nin yanısıra 34 ülkenin katıldığı ve 31 yıl önce çalışmaya başlayan, dünyada ilk termonükleer reaktörü Frana’nın güneyinde kurmaya çalışan projedir.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı nükleer hastane hakkında ise, nükleer hastane çalışmalarının iyi şekilde ilerlemekte olduğunu ve tasarım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, hastanenin temelinin bu yıl atılmasını temenni etti.

Salihi ayrıca 19 Nisan’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden Buşehr nükleer santralinin asla zarar görmediğini de ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.