Alı Habip: Riyad’ın küresel toplum ile terör karşıtı mücadele ortaklığı gülünçtür

  • 15 Kasım 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Alı Habip: Riyad’ın küresel toplum ile terör karşıtı mücadele ortaklığı gülünçtür

İran’ın BM Büyükelçisi Ishak Alı Habip, Suudilerin terör karşıtı mücadelede küresel toplumla ortaklığının gülünç olmasıyla birlikte bir o kadar da acı verici olduğunu belirtti.

İran’ın BM Büyükelçisi Ishak Alı  Habip, bu kuruluşun yaptığı bir oturumunda Kanada tarafından insan hakları konusunda İran’a karşı sunulan tasarının incelenmesi esnasında Suudi Arabistan Temsilcisinin bu konuda ileri sürdüğü iddialarına tepki olarak, “Diğerlerine odaklanan bazı ülkeler, kendi gözleri önünde gerçekleşen hakların ihlalini tespit etmekte epey zorlanıyorlar. Daha önce kötü bir çocuk katili olan Suudi Arabistan, artık iyi bir katil konumuna yükselmesine rağmen El Kaide, DEAŞ ve Nusra Cephesi’nin yaptığı cinayetleri geride bırakarak Yemen’de bir sürü çocuğu katletmiştir” ifadelerinde bulundu.

Alı Habip konuşmasını şöyle sürdürdü: Süslü püslü silahları almak için harcanan milyarlarca dolar ile Batılı propaganda ve reklam şirketlerinin çabaları, Suudilerin asıl yüzünü gizlemeye yetersizdir. DEAŞ ile Suudi cinayetlerinin birbirine benzerliği rastgele değildir; onlar diğer Müslümanlarla Müslüman olmayanları kafir olarak tanımlama konusunda aynı ideolojiyi paylaşıyor.

İran’ın BM Büyükelçisi, Suudi Arabistan tarafından yapılan insan hakları ihlalinin kanıtlarına işaret ederek, “Birçok Yemenli çocuğun Suudiler tarafından katledilmesi onların gerçek yüzünün gün ışığına çıkartılması için yeterli değil mi? Suudi ideolojisine barınan ve onlar tarafından desteklenen teröristlerce katledilen Suriyeli çocuklar da insan hakları meselesinin çifte standartlı bir konu olduğunu göstermiyor mu?” şeklinde konuştu.

Al-i Habip sözlerine şunları da ekledi: Suudilerin uluslararası toplumu alçak duruma düşürmesi derhal durdurulmalıdır, onların terör karşıtı mücadelede küresel toplumla ortaklığı insan hakları, adalet ve barış için gülünç olmasıyla birlikte bir o kadar da acı vericidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.