Ali Laricani: Amerikalılar asla sözünü tutmuyor

  • 09 Ağustos 2018
  • 1.399 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Amerikalılar asla sözünü tutmuyor

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Amerikalı yetkililer müzakere sırasında iyi konuştuklarını, ancak uygulamaya gelince hiç bir sözünü yerine getirmediklerini belirtti.

Çarşamba gün Tahran’da temaslarda bulunan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho’yu kabel eden İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani Amerikalı yetkililerin asla anlaşmalarda üstlendikleri yükümlülüklere bağlı kalmadıklarını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti Amerika ile müzakere ettiğini ve müzakerelerin sonunda Amerikalı yetkililerin yükümlülükleri belirlendiğini, ancak onlar hiç bir zaman yükümlülüklerini yerine getirmediklerini ifade etti.

Laricani, Amerikalı yetkililer müzakere sırasında çok güzel konuştuklarını ve aydın bir gelecekten dem vurduklarını, fakat uygulama zamanı gelince hiç bir sözünü yerine getirmediklerini vurguladı.

Görüşmede Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ho da İran İslam Cumhuriyeti ve Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek İran’ın geçmiş yıllarda Kuzey Kore’ye yardımlarından ötürü teşekkür etti.

Bakan Ho ayrıca ülkesinin Amerika ile son müzakerelerine temas ederek, Kuzey Kore Amerika ile müzakere çerçevesinde üstlendiği yükümlülüklerin doğrultusunda silahsızlanmaya başladığını, fakat nükleer bilim ve teknolojilerini koruyacaklarını, zira Amerikalıların düşmanlıklarından asla el çekmeyeceklerini bildiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.