Ali Laricani: Düşmanın halkı inkılaptan ayırma düşüncesi yanlıştır

  • 11 Eylül 2018
  • 1.137 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Düşmanın halkı inkılaptan ayırma düşüncesi yanlıştır

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, başta Amerika olmak üzere dünyada bazı akımların, İran halkına yaptırım ve baskıları arttırarak onları inkılaptan ayırabileceklerini düşündüklerini, fakat onların bu düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Laricani, İran’ın güneyine yaptığı ziyarette, İran’ın şehitlerin kanı ve halkın desteğiyle ilerleme ve kalkınmasını sürdürmekte olduğunu belirterek, ”herkesin Amerika’nın kuklası olduğu bir bölgede rahmetli İmam Humeyni’nin (ra) İran halkını kurtardığını ve şimdi İslam inkılabının diğer yerler için ilham alınan bir modele dönüştüğünü” söyledi.

İran meclis başkanı, İran halkına yönelik baskıları azaltmak için nükleer anlaşmayı kabul ettiklerini belirterek, ”şimdi düşmanların milleti hedef aldığını ve onlara baskı yaparak İran milletini umutsuzluğa düşürmeye çalıştığını ama yanıldıklarını zira başaramayacaklarını’ söyledi.

Laricani, düşma hedefinin İran’ın bağımsızlığını ve güvenliğini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, örnek olarak İran’ın güneydoğu ve kuzeybatısında grupları silahlandırdığını ama devrim muhafızlarının aktif varlığı sayesinde onların büyük oranda hiç bir şey yapamayacağını söyledi.

İran meclis başkanı, halihazırdaki şartlarda halkın bazı sorunlardan dolayı baskı altında olduğunu belirterek, ”bundan dolayı yetkililerin halkın sorunlarını gidermek için seferber olmaları gerektiğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.