Ali Şemhani: Allah, İran düşmanlarını ahmaklardan seçti

  • 26 Ocak 2018
  • 988 kez görüntülendi.
Ali Şemhani: Allah, İran düşmanlarını ahmaklardan seçti

İran milli güvenlik yüksek konsey sekreteri Ali Şemhani, sulta düzenin İran karşısında aldığı art arda yenilgilere işaretle, ‘bu durumun onların İran halkı ve İslam nizamını doğru tanımadıklarını gösterdiğini’ belirterek, ‘Allah İran düşmanlarını ahmaklardan seçti’ dedi.

Ali Şemhani, dün El’Alem kanalına verdiği demeçte, İran’da meydana gelen son karışıklıklara ve gösterilere temasla, ”İran anayasasına göre gösteri yapmak için toplanma meşrudur ve kanuni açıdan da resmiyette tanınmıştır’ dedi.

Şemhani, Amerikan başkanı Donald Trump’ın İran’da isyancı göstericileri desteklemesini ve İran’da yaşanan bu gösterileri çarpıtmasına da işaretle, ‘İran halkı, yabancıların İran’ın bölgedeki gücü karşısında intikam alma için müdahalesini gördü ve derhal kendi saflarını isyancılardan ayırdı’ dedi.

Şemhani, İran’da olağanüstü hal kanunu olmadığını belirterek, İran’da İslam inkılabının zaferinin üzerinden geçen 40 yıldır çeşitli buhranlara rağmen İran’da hiç bir zaman olağanüstü hal kanununun ilan edilmediğini söyledi.

İranlı güvenlik yetkilisi, Fransa’da tekfirci grupların ufak tefek açtıkları ateşlerden sonra olağanüstü hal kanununun yürürlüğe girdiğini ve aynı şekilde Türkiye’de hala olağanüstü kanunun yürürlükte olduğunu söyledi.

Şemhani, ayrıca Arabistan ve BAE gibi ülkelerin siyasetlerinin stratejik hatalarla ve yanlış taktiklerle dolu olduğunu belirterek, ”Suudiler tarafından İran aleyhinde asılsız iddiaları içeren projelerin temelinde gerçekte Suudi rejiminin Yemen’de başta düğün merasimi kana bulaması olmak üzere Yemen’de yaşlı kadın tanımaksızın bu ülkede üç yıldır işlediği cinayetler ve sürdürdüğü soykırımla ilgili gerçekleri çarpıtmak ve dünya kamuoyunu aldatmak olduğunu’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.