Ali Şemhani: Suriye’ye her türlü askeri müdahale kabul edilemez

  • 06 Ağustos 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Ali Şemhani:  Suriye’ye her türlü askeri müdahale kabul edilemez

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Suriye’ye her türlü askeri müdahalenin kabul edilemez olduğunu, böyle bir eylemin halkın desteğini almış meşru egemenlik organlarının zayıflatılmasının yanı sıra kriz ve terörizmin yayılmasına sebep olacağını söyledi.

Şemhani, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile yaptığı görüşmede, Suriye halk ve hükümetinin geçen 4 senede terörist gruplara karşı ortaya koyduğu direnişini takdir ederek, terör örgütü IŞİD’in Küresel tehdit olduğunu, IŞİD teröristlerine para, silah ve istihbarat desteği verenlerin, teröristlerin masum insanları katliamı karşısında sorumlu olduğunu kaydetti.

Şemhani, Suriye’de çözümün, ülkede insanların huzur ve güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla işgal altındaki bölgeleri, teröristlerden kurtarma çabaları ve ulusal uzlaşmaya varmak için Suriyeli gruplar arasında diyalog yapılmasıyla sağlanabileceğini belirtti.

Muallim de, Suriye’de sahadaki son gelişmeler ve ordu birliklerinin tekfirci gruplara karşı ilerlemeleri hakkında İranlı yetkiliyi bilgilendirdi.

Muallim, krizi geride bırakmak için diplomasi yolun izlenilmesinin, Suriye’de krizi geride bırakmak için en önemli seçeneklerden biri olduğunu ifade ederek, Suriye ve bölgede güvenlik ve barış yeniden tesis edilmek isteniyorsa, bazı ülkelerin terörizme destek politikalarından vazgeçerek, IŞİD dahil diğer tekfirci örgütlerle gerçek mücadele içine girmelerinin şart olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.