Alimler, Mescid-i Aksa Baskınına Direnme Çağrısında Bulundu

  • 28 Ağustos 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
Alimler, Mescid-i Aksa Baskınına Direnme Çağrısında Bulundu

Kudüs’teki dini otoriteler, Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya gelmeye ve özellikle Salı günü baskın yapmalarına izin verilen işgal parlamentosu Knesset üyelerinin baskınına karşı koymaya davet etti.

Kudüslü alimler, dün konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, Filistin halkını ve özellikle de Kudüslüleri Mescid-i Aksa konusundaki imani tavırları ve tüm Filistin topraklarına bağlılıkları nedeniyle selamladı.

Alimler, işgal hükümetinin Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin veren kararını provokatif, gayri meşru, gayri hukuki ve gayri insani olarak niteledi.

Kararın yetkisiz ve sorumsuz bir yönetim tarafından alındığını kaydeden alimler, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu bir kez daha hatırlattı.

İşgalcilerin ihlallerinin onlara Mescid-i Aksa üzerinde hak kazandırmayacağını belirten otoriteler, Filistinlileri ve özellikle de Kudüslüleri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya davet etti.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara tepki olarak başlayan Kudüs İntifadası’nın yayılmasını önlemek amacıyla 8 Ekim 2015’te Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa’ya girmelerini yasaklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.