Allame ‘‘Racih Nasır Abbas Caferi’’ 80 Günlük Açlık Grevinin Ardından Hastaneye Kaldırıldı

  • 03 Ağustos 2016
  • 850 kez görüntülendi.
Allame ‘‘Racih Nasır Abbas Caferi’’ 80 Günlük Açlık Grevinin Ardından Hastaneye Kaldırıldı

Pakistan Müslümanlar Vahdet Meclisi Lideri, üç gün önce kan şekerinin yükselmesinden ve böbreklerinde ki ağrıdan dolayı durumu ağırlaştı ve hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı.

Allame Caferi’yi muayene eden doktor, hastasının açlık grevinin başladığı günden buyana 34 kilo zayıfladığını ve bu durumun oldukça tehlikeli olduğunu belirtti.

Allame Caferi, 13 Mayıs’ta Pakistan’da savunmasız Müslümanların öldürülmesini protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.  Grevin başladığı günden bugüne yaklaşık olarak iki aydır, ülkenin dört bir yanından gelen Müslümanlar, Pakistanlı Müslümanların isteklerinin yerine getirilmesi için grevin yapıldığı alana gelerek, desteklerini belirtmekteler.

Bundan birkaç gün önce Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Ahtari ile telefonda görüşen Racih Nasır, devlet ve hükümet yetkililerinin Pakistanlı Müslümanların can ve mallarını hedef alan saldırılar karşısında gerekli tepkinin gösterilmemesi halinde, açlık grevine devam edeceğini söylemişti.

Açlık grevini sürdüren Müslümanlar, Pakistan devletinin katillere gereken cezayı vermediği, Pencap eyaletinde İmam Hüseyin (a.s) yas merasimlerine izin verilmediği, tekfirci grupların faaliyetleri engellenmediği, Paraçınar Müslümanlarının polis tarafından katledilmesini araştıracak komisyon kurulmadığı ve devlet tarafından sahiplenilen  arazi ve gayrimenkulleri geri verilmediği sürece, Pakistan Müslümanlar Vahdet Meclisi Partisi, açlık grevine devam edeceklerini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.