Alman gazete: Yemen karşıtı savaş ittifakına silah satışı utanç vericidir

  • 25 Eylül 2018
  • 1.462 kez görüntülendi.
Alman gazete: Yemen karşıtı savaş ittifakına silah satışı utanç vericidir

Yemen’e karşı savaş açan ülkelere Almanya silahlarının satış kararı utanç verici olduğunu bildirdi.

Alman gazete konuya ilişkin yazısının devamında Almanya yönetiminin BAE ve Arabistan’a silah satışı kararını onaylamasının büyük bir skandal olduğu ve herhangi bir gerekçe ile izah edilemez bir karar olduğunu belirtti.

Gazete yazısının devamında Almanya yönetiminin Arabistan ve BAE’ne silah satışı kararının Almanya’nın savaş halinde olan ülkelere silah satılmaması yönündeki yasasının ihlali olduğunu kaydetti.

Almanya’da koalisyon hükümetini kuran partiler daha önce Yemen’e saldıran savaş ittifakı ülkelere silah satışını durdurma kararı alacaklarını duyurmuştu. Söz konusu karara rağmen Alman medyası Berlin yönetiminin BAE ve Suudi Arabistan’a silah satışı kararı aldığını açığa vurdu.

ABD’nin desteğini arkasına alan Suud rejimi, bazı Arap müttefikleriyle beraber Mart 2015’ten itibaren Yemen’e saldırı başlatırken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor. Suudi savaş ittifakının Yemen’e düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 14 binden fazla Yemen’li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.