Amano: İran nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldı

  • 07 Nisan 2019
  • 1.187 kez görüntülendi.
Amano: İran nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano, İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını bir kez daha tekrarladı.

Amano, Washington’da düzenlenen bir oturumda yaptığı konuşmada, ‘İran, bu zamana kadar nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdi’ dedi.

Amano, İran ve UAEK arasında  nükleer anlaşma ve barışçı nükleer faaliyetler konusunda çok iyi bir işbirliğinin olduğunu söyledi.

Amano, UAEK’nun İran’daki bütün nükleer tesislerde kolay bir şekilde incelemeler yaptığını ve İran’ın bu konuda çok iyi bir işbirliği gösterdiğini  belirterek, ‘İran, nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdi’ dedi.

Amano, geçen salı günü de İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını bildirmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, bu zamana kadar yayınladığı 15 ayrı raporda İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını onayladı.

İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşmaya tam bağlı kalırken Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde, İran’la varılan nükleer anlaşmadan çıktığını ilan etmiş ve İran’a yönelik askıya alınan yaptırımları yeniden yürürlüğe geçireceğini bildirmişti.

ABD yönetimi ve Trump’ın bu siyasetlerine uluslararası toplumdan büyük tepki gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.