Amerika İran büyükelçisine yaptırım kararı aldı

  • 23 Ekim 2020
  • 1.180 kez görüntülendi.
Amerika İran büyükelçisine yaptırım kararı aldı

Amerika hazine bakanlığı bu sabah İran’ın Bağdat büyükelçisi ve 5 kurumuna yaptırım kararı aldığını duyurdu.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Amerika’nın İran’ın Bağdat büyükelçisi İrec Mescidi’yi yaptırım listesine aldığını duyurdu.
Amerika hazine bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride söz konusu yaptırımın Mescidi’nin devrim muhafızları Kudüs gücü ile bağlantısı bahane gösterildi.
Washington ayrıca başka bir karar ile Amerika seçimlerine müdahale bahanesi ile 5 İranlı kuruma da yaptırım kararı aldı.
Yaptırım kararı alınan kurumlar ise “Beyan Resane Goster”,   Uluslararası Sanal Medya Birliği “Ettehadiye Beynelmelel Resanehaye Mecazi”, İslami Radyo ve Televizyon Derneği “Ettehadiye Radyo ve Televizyon-haye Eslami”, Kudüs Gücü ve Devrim Muhafızları Ordusu’dur.
Söz konusu İranlı kurumlara yaptırım kararı, Amerika Senatosu azınlık Demokratlar başkanı Chuck Schumer ve Amerika temsilciler meclisi başkanı Nancy Pelosi’nin İran’ın Amerika seçimlerine müdahale iddiasını reddettikleri bir ortamda alındı.
Amerika Ulusal İstihbarat Direktör John Ratcliffe İran ve Rusya’yı Amerikan seçimlerine karışmaya çalışmakla suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.