Amerika’da son 12 yılın en kötü fırtınası karaya ulaştı

  • 27 Ağustos 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Amerika’da son 12 yılın en kötü fırtınası karaya ulaştı

ABD’de saatte 209 kilometre hızla yaklaşan Harvey kasırgası, Teksas kıyılarına ulaştı. Ülkeyi son 12 yıldır vuran en şiddetli fırtına olarak nitelenen Harvey için alarm durumu dördüncü kategoriye çıkartıldı.

ABD’de korkulan kasırga Harvey karaya ulaştı. Teksas kıyılarını vurmaya başlayan kasırga için ABD Başkanı Donald Trump doğal afet bildirisi imzaladı. Bildiriyle bölgeye federal yardım sağlanacak.

Uzmanlar kasırganın son 12 yılın en şiddetlisi olacağını açıkladı. Harvey ülkedeki alarm durumunu sadece 55 saat içinde birinci kategoriden dördüncüye çıkarttı. 2005 yılında ülkeyi vuran Katrina kasırgası dahi üçüncü kategoride kalmıştı.

Sadece kasırga  ve hortum tehlikesi değil ABD büyük bir sel tehlikesiyle de karşı karşıya. Kasırganın getireceği yağmur, 160 kilometre üzerinde bir alanı sular altında bırakabilir.

Teksas’ta bir çok ilçeden onbinlerce kişi tahliye edildi. Yaşan panik sebebiyle yüzbinlerce insan araçlarına binerek evlerini terk etti ve yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor.

150 binden fazla eve elektrik şu an için verilemiyor. Şu ana kadar bir kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığı açıklanmıştır

Harvey, Teksas’ı 1961’den bu yana vuran dördüncü kategorideki ilk kasırga. ABD’de en büyük zarara yol açan Katrina 2005’te üçüncü kategori ile etkili olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.