Amerika’da uyuşturucu kullanımı patladı

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Amerika’da uyuşturucu kullanımı patladı

Reuters’in bildirdiğine göre Amerika sağlık ve insani hizmetler bakanı Tom Price, uyuşturucu tüketimindeki fahiş artıştan kaynaklanan kaygının Trump’ın da katıldığı özel bir oturumda ele alınmasına yol açtığını bildirdi.

Başkan Trump ve eşinin uyuşturucu müptelası trajedi ile yakından ilgilendiklerini belirten Tom Price, Amerika’da uyuşturucu alışkanlığı ile ilgili yayınlanan rakamların çok ürkütücü olduğunu bildirdi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) 67 bin Amerikalıyla yaptığı araştırma sonuçlarını yayımlarken, kuruluşun en son raporunda, ABD’de eroin kullananların sayısında büyük bir artış olduğu kaydedildi.

Son araştırmalar sonucunda her 1000 Amerikalı’dan 3’nün eroin kullandığı bildirildi. 10 yıl kadar önce her 1000 Amerikalı’dan 2’sinin eroin kullandığı belirtilirken, uyuşturucuyu kullananların 300 bin kadar arttığı ve artış oranın yüzde 62 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Artan eroin kullananlar arasındaki artışta, Beyaz Amerikalıların büyük bir yer kapladığı bildirildi. CDC’nin araştırmasında, ülke genelinde farklı gelire sahip beyaz Amerikalılar arasında son 10 yılda eroin kullananların artış oranının iki misliden daha fazla olduğu kaydedildi. Kadınlar arasındaki eroin kullanımının da iki misli artış gösterdiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.