Amerika’dan İran’a yeni yaptırım yolda

  • 30 Haziran 2017
  • 1.304 kez görüntülendi.
Amerika’dan İran’a yeni yaptırım yolda

Amerikan hazine bakanı Steve Mnuchin yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin İran’a yönelik yaptırım gücünü sonuna kadar kullanacağını belirterek, İran’ın balistik füze programları ve diğer programlarından dolayı da, kongrenin onaylamasını beklemeyeceğini söyledi.

Amerikan hazine bakanı, daha önceden İran’a karşı yaptırım uyguladıklarını ama şimdi İran’ın balistik füze ve diğer programlarından dolayı bunu daha da artıracaklarını belirterek, ”biz bunun için bütün gücümüzü kullanacağız” dedi.

Amerikan hazine bakanı, Newyork’ta İran’ın sahip olduğu Alevi Kurumu binasıyla ilgili olarak da, Amerikan hükümetinden bir avukatın dün yayınladığı bildiride, temyiz mahkemesinden bu binanın Amerikan hükümeti lehine karar verildiğini söyledi.

Amerikan yönetimi daha önce sözkonusu binanın mallarının müsadere edildiğini bildirmişti. Amerika  sözkonusu girişimiyle,  İran’a yönelik  sözde terör suçlamalarını gündemde tutmak ve ayrıca sözde İran’ın desteklediği terörden dolayı ölenlerin yakınlarına İran’ın malvarlığından  tazminat vermek için bu gibi girişimlerini sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.