Amerikan koalisyon güçlerinden Suriye ordusu konvoyuna saldırı

  • 12 Eylül 2017
  • 1.270 kez görüntülendi.
Amerikan koalisyon güçlerinden Suriye ordusu konvoyuna saldırı

Amerika’nın elebaşını çektiği sözde IŞİD’e karşı mücadele için koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Suriye’nin doğusunda Suriye ordusu konvoyunu hedef aldığı bildirildi.

İRİB muhabirine göre, SKY News tv kanalının Arapça bölümü verdiği haberde, sözkonusu savaş uçaklarının Deyruz’Zur’un doğusunda el’Tim petrol havzası yakınlarında Suriye ordusu konvoyunu hedef aldıklarını  ve bu saldırı sonucu konvoyda bazılarının öldüğünü ve iki askeri aracın da  imha edildiğini bildirdi.

Sözkonusu koalisyon güçleri daha önce de  Suriye ordusu ve müttefiklerini hedef almıştı.

Amerika’da Trump’ın iktidara gelmesinden sonra Suriye ordusunun teröristlere karşı zaferindeki gözalıcı başarı Amerika’nın tepkisine neden olmuş ve Amerika, bu zamana kadar  bir çok kez Suriye ordusu ve sivilleri hedef alan saldırılarda bulunmuştur.

Amerika’nın teröristleri desteklemek için düzenlediği saldırılarda bu yıl  dikkat çeker Amerika’nın Suriye’de ordunun  muhasarasındaki  teröristlerin kaçması için da teröristlerle işbirliği yaptığı açık bir şekilde ortaya çıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    ABDnin DSG yi ilerleterek Suriye ordusunu vurması karşımıza çıkmayın mesajının eylemsel boyutu. Bu şartlarda Türkiye de çekilmeye zorlanacak. Abd daha büyük felaketleri kapısına çekmekte!

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.