Amerika’nın Müzakerelerdeki Yaklaşımı Çelişkili Ve Çifte Standartlıdır

  • 27 Aralık 2022
  • 135 kez görüntülendi.
Amerika’nın Müzakerelerdeki Yaklaşımı Çelişkili Ve Çifte Standartlıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündem maddelerini de değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptırımları kaldırma müzakerelerine değinerek; “Bağdat 2 konferansında İran ile AB arasında müzakereler ile konuşmak için uygun bir fırsat oluştu. 2 saatlik bir görüşme AB üst düzey müzakerecisi ile gerçekleştirildi. Bu görüşmede nihai adımlar için yola devam edilmesi kararı alındı.” dedi.
Nükleer anlaşma ve müzakereler
Nasır Kenani, “Anlaşmanın hala masa üzerinde olduğunu, İran açısından kapıların hala açık olduğu söylenebilir. Ama Amerika’nın yaklaşımını çifte standartlı ve çelişkili olduğunu unutmamak gerekir. Onların tutumları olumsuz, ancak tavırları ve mesajları çelişkilidir.” dedi.
Nükleer anlaşması ile ilgili konuşmaya devam eden Nasır Kenani, “esasında anlaşma metni, taraflar arasındaki müzakerelere ve AB tarafından İran’a önerilen nihai metin temelinde toparlamaya hazırdı. Amerikan tarafından gecikmesi bu fırsatı yok etti.  Bir kez seçimleri dolayısı ile bir kez de İran iç gelişmeleri dolayısıyla ve Ukrayna gibi diğer konulardan dolayı anlaşmayı kesinleştirmeye yanaşmadılar. İran ile UAEA arasındaki işbirliği ve de hasım kararları ile teknik süreci durdurttular.” dedi.
Ukrayna savaşı
İran’a yönelik Ukrayna savaşı ile ilgili ithamları da değerlendiren Nasır Kenani, “İran’ı suçlamanın Ukrayna halkı ve liderlerine bir yardımı dokunmayacak.  Biz Ukrayna makamlarının ithamlarını reddediyoruz.” dedi.
“Tekrar bizim bu savaşın bir parçası olmadığımızı, krizin sonlanması ve barışın tesisine yardımcı olmaya çalıştığımızı belirtmek isteriz.” vurgusunda da bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.