Amiral Hanzadi: Fars körfezinde cirit atma dönemi sona ermiştir

  • 16 Ağustos 2019
  • 929 kez görüntülendi.
Amiral Hanzadi: Fars körfezinde cirit atma dönemi sona ermiştir

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi, bölge dışı ülkeleri uyardığı açıklamasında, Fars körfezinde cirit atma ve gövde gösterisi yapma dönemi sona erdiğini, düşman güçler bir an önce bölgeyi terk etmeleri gerektiğini vurguladı.

İran’ın Kiş adasında düzenlenen Ordular arası balık adamları yarışmalarının kapanış töreninde konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi şöyle dedi:

Amerika, İngiltere, siyonist rejim İsrail ve müttefikleri, bölgede İslami deniz direniş cephesi şekillenmekte olduğunu ve bölge zenginliklerini yağmalama dönemi son erdiğini bilmeleri gerekir.

Bölgede barış ve güvenliğin korunması gerektiğinin altını çizen Amiral Hanzadi, denizde toplu güvenlik ve barış, deniz ortamında dostluk, iş birliği, gönül birlikteliği ve ortak idrak gibi durumları gerektirdiğini, oysa bazı emperyalist güçler bu durumları idrak etmekten aciz olduklarını vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi konuşmasının devamında dünya orduları arasında düzenlenen balık adamları yarışmaları dünyanın birçok ülkesinin katılımı ile İran’ın Kiş adasında düzenlendiğini belirterek, düşmanların tüm sinsi çabalarına rağmen, dünyanın dört bir yanından gelen askeri balık adamları takımları Fars körfezinin incisi Kiş adasında onur verici cesurca hareketlerini sergilediklerini ifade etti.

4. Ordular arası balık adamları yarışmaları çok sayıda ülkenin ordularının katılımı ve İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ev sahipliğinde 4 – 14 Ağustos 2019 tarihlerinde Kiş adasında düzenlendi.

Bu rekabetlerde İran Deniz Kuvvetleri’ne bağlı balık adamları takımı Rusya ve Çin’den sonra üçüncü oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.