Amoli Laricani: Bazı İslam ülkeleri İslam dünyasının tefrikasının gerçekleşmesine katkıda bulunuyor

  • 20 Kasım 2018
  • 1.475 kez görüntülendi.
Amoli Laricani: Bazı İslam ülkeleri İslam dünyasının tefrikasının gerçekleşmesine katkıda bulunuyor

İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, bazı İslam ülkelerinin gizli ve açıktan İslam düşmanlarıyla ilişkide olduklarını ve böylece düşmanın İslam dünyasını parçalamaya dayalı siyasetlerine hizmet ettiklerini söyledi.

İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, dün Yüksek Yargı Kurulu yetkilileri oturumunda yaptığı açıklamada, ABD ve siyonist İsrail’in özellikle de Batı Asya ülkeleri için plan ve komplolarına değinerek, “Ne yazık ki, bazı İslam ülkelerinin İslam düşmanlarına karşı davranışlarının, maalesef, düşmanın bir İslam ülkesine, iki hafta boyunca sizden desteği çekersek yokolursunuz’ gibi açıklamalar yapılmasına neden olduğunu söyledi.

İran yargı kurumu başkanı, Suudi rejiminin Yemen’de cinayetlerine temasla, bu cinayetlerin ABD ve batılı ülkelerin desteğiyle sürdüğünü belirterek, ”Yemen’in mazlum halkı, bu insani facia ve cinayet karşısında eli boş bir şekilde direndi ve İslam dünyasında ümit verici olan, İslam Cumhuriyeti’nin de milletlerin direnişinde mihver olmasıdır’ dedi.

Ayetullah Laricani, siyonist İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik cinayetlerine de temasla, ”Filistin halkı siyonist İsrail’in ‘Demir Kubbe’sini hedef almış ve düşman Filistin halkının direnişi karşısında teslim olmaktan başka çaresi kalmamıştır’ dedi.

İran Yargısı başkanı, İslam dünyası ülkülerinin en önemli ve en büyüğünün, vahdet olduğunu İslami mihverde bir araya gelmektir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.