Amuli Laricani: İran, Avrupalılar’ın aşağılayıcı şartlarını kabul etmeyecek

  • 04 Şubat 2019
  • 1.845 kez görüntülendi.
Amuli Laricani: İran, Avrupalılar’ın aşağılayıcı şartlarını kabul etmeyecek

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin asla Avrupalı tarafların aşağılayıcı şartlarını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Bugün Yargı toplantısında konuşan Ayetullah Amuli Laricani, ABD ve müttefiklerinin komplolarına karşı koymanın en iyi yolunun düşmanların aşırı talepleri karşısında direnmek olduğunu kaydetti.

Avrupalılar’ın ABD’nin izinde hareket ettiğine dikkat çeken Ayetullah Amuli Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin her zamanki gibi direnmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa tarafından İran ile özel mali mekanizma INSTEX’in sınırlı şekilde gıda ve ilaç tedariki için kurulmasına işaret eden Yargı Erki Başkanı, Avrupa’nın İran’ın FATF’e katılması ve füze gücü ile müzakere şartlarını koyarak, yanlış yolda hareket ettiklerini ifade ederek, İran İslam Cumhuriyeti’nin asla bu aşağılayıcı şartları kabul etmeyeceğini söyledi.

Ayetullah Amuli Laricani, bu yılki İslam İnkılabı’nın zafer yürüyüşünde bir kez daha İslam Cumhuriyeti’nin kudreti ve İran milletinin birliğinin dünyaya, ABD ve uşaklarına gösterileceğini de belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.