Aniden rahatsızlanan Filistinli kadın esir, hastaneye nakledildi

  • 09 Eylül 2015
  • 1.124 kez görüntülendi.
Aniden rahatsızlanan Filistinli kadın esir, hastaneye nakledildi

Filistinli Esir Kulübü, bugün (9 Eylül Çarşamba) yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Filistinli kadın esir Nuheyl Ebu Iyşe’yi sağlık durumunun aniden kötüye gitmesi üzerine Soroka Hastanesi’ne naklettiğini bildirdi.

El-Halil kenti sakinlerinden 37 yaşındaki kadın esir Nuheyl Ebu Iyşe’nin birçok hastalıktan muzdarip olduğuna dikkat çeken Esir Kulübü, bu hastalıkların başında kolon hastalığı ve romatizma geldiğini ve Filistinli kadın esirin eklemlerinde dayanılmaz acılara yol açtığını söyledi.

Esir Nuheyl Ebu Iyşe, 14 Mart 2013’te işgal güçleri tarafından gözaltına alındı. 33 ay hapis cezasına mahkûm edilen esir Nuheyl Ebu Iyşe, ayrıca 2000 şikel para cezasıyla da cezalandırıldı.

Öte yandan, Beytlahim’de dün işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere destek gösterisi düzenlendi.

Resmi ve sivil kurumlardaki halkla ilişkiler ve basın temsilcileri platformunun davetiyle kent merkezindeki El-Mehd Alanı’nda gerçekleştirilen gösteriye esir aileleriyle kentin ileri gelen şahsiyetleri katıldı.

Gösteride yapılan konuşmalarda, işgal zindanlarında tutulan ve açlık grevini sürdüren Filistinli esirlere destek çağrısında bulunuldu ve esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.