Antalya’da tüm konular üzerinde uzlaşıya varıldı

  • 19 Kasım 2017
  • 1.153 kez görüntülendi.
Antalya’da tüm konular üzerinde uzlaşıya varıldı

Antalya’da İran-Türkiye-Rusya arasındaki zirvenin ardından faydalı sonuçlara varılarak tarafların tüm konular üzerinde mutabık kaldığı açıklandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla 22 Kasım’da düzenlenecek Suriye konulu üçlü zirvenin hazırlıkları kapsamında Rus ve Türk mevkidaşlarıyla bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in katıldığı antalya Üçlü Toplantısı ardından tarafların tüm konular üzerinde mutabık kaldığı açıklandı.

Sözü geçen toplantının faydalı olup tarafların tüm konularda anlaşmaya varması belirtilerek Rusya, Türkiye ve İran askeri yetkilileri, Suriye’deki gerilimi azaltma bölgeleri konusunda sürekli olarak temas halinde olacağı vurgulandı.

Bunlara ilave olarak, Suriye’deki gerilimi azaltma bölgeleri konusu, Rusya, Türkiye ve İran Genelkurmay Başkanları arasında ayrı bir toplantıda ele alınacak. Ayrıca Rusya, Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları toplantısında Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne Kürtlerin katılımı konusu da ele alındı.

Böylece BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı Kararı’nda belirtilen görevlerin üstesinden gelmek üzere en uygun koşulları oluşturmak için Astana sürecinin nasıl güçlendirileceği konularında devlet başkanları bilgilendirilecek. Zirvede yapılan önerilerin liderlerin bilgisine sunulacak, onlar karar verecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.