Arabistan Arap Yarım Adası’nın Haritasının Değiştirmede Kararlı

  • 01 Eylül 2018
  • 1.913 kez görüntülendi.
Arabistan Arap Yarım Adası’nın Haritasının Değiştirmede Kararlı

Katar Krizi’nin ilk aylarında, Suudi Arabistan’ın Suud-Katar sınırına su kanalı açmayı böylelikle Katar’ı adaya dönüştürmeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı Danışmanı Suud El Kahtani, Suudi Arabistan-Katar sınırında su kanalı yapma planının hala gündemde olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı Danışmanı Suud El Kahtani, Suudi Arabistan’ın Katar’ı karadan ayırmak için Riyad tarafından açıklanan su kanalı projesinin güncelliğini koruduğunu söyledi.

Suud El Kahtani açıklamasında, “Bölge coğrafyasını değiştirecek büyük bir proje olan Doğu Selva Adası Kanal Projesi’nin uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Selva Adası Kanal Projesi’nin yakında açıklanacağı, böylelikle Arap Yarım Adası’nın haritasının değişeceği belirtiliyor.

Suudi Arabistanlılar tarafından tarihin coğrafyayı değiştiren en büyük projesi olarak adlandırılan Selva Adası Kanal Projesi’nin Katar yönetimini zor duruma bırakacağı da iddia ediliyor.

Su kanalının kenarına turizm amaçlı tatil beldelerinin kurulacağı ve projeye en geç bir yıl içerisinde başlanacağı ifade ediliyor.

Selva Adası Kanal Projesi’nin güvenlik boyutu da var. Kanal hattında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin askeri üsler kuracağı aktarılıyor.

Haziran 2017’de başlayan Katar Krizi sonrası, Suudi Arabistan’ın Katar’ı işgal etmeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.