Arabistan İran’ın Hac Şartlarını Kabul Etti

  • 19 Nisan 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Arabistan İran’ın Hac Şartlarını Kabul Etti

İran İslami Şura Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Ekber Rencberzade, Suudi Arabistan’ın 2017 Hac dönemiyle ilgili İran’ın tüm şartlarını kabul ettiğini ifade etti.

İran İslami Şura Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Ekber Rencberzade, mecliste gerçekleşen“2017 Hac sorunları” konulu kapalı oturumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan hükümeti, İran’ın 2017 Hac döneminde hacı adayı gönderebileceğini bildirmişti. Fakat biz ilk önce kabul etmedik ve İranlı zairlerin güvenliği ve sağlıklarının güvence altına alınması için müzakere yapılması gerektiğini duyurduk. Suudiler de ön şartlarımızı yürütülen müzakereler sonucu tamamen kabul etti” ifadelerinde bulundu.

Mina faciasının dosyasına da değinen Rencberzade, sözlerini şöyle devam ettirdi: Kutsal Mekke’de meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybeden İranlı hacıların tazminat ile kan parası Suudiler tarafından ödenmiştir. İran İslam Cumhuriyeti, Riyad yönetimine Mina faciasında şehit düşenlere de tazminat ödenmesi gerektiğini resmi olarak bildirdi, lakin Suudiler bunu kabullenmiyor zira bu konuyu onayladıkları takdirde Mina faciasında suçlu oldukları ortaya çıkacaktır.

İranlı yetkili son olarak, “Suudi Arabistan yönetimi, Mina faciasıyla ilgili suçlu duruma düşmesinden endişe ediyor. Bu bağlamda elimizde bir sürü tanık ve belgeler var. Gerçekleşen ikili müzakereler sonucu Suudi taraf, bu olayı yeniden inceleyip gözden geçireceğine yönelik söz verdi” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.