ARABİSTAN İSRAİL’DE BÜYÜKELÇİLİK AÇABİLİR

  • 27 Nisan 2016
  • 907 kez görüntülendi.
ARABİSTAN İSRAİL’DE BÜYÜKELÇİLİK AÇABİLİR

Arabistan Kralı’nın Eski Danışmanı Anwar Eshki, biz İranlılardan farklı olarak Filistinlilerin silahlandırılmasının aleyhineyiz ve hatta ülkemiz İsrail’de büyükelçilik açmaya hazır dedi.

Al Jazeera ile konuşan eski General, ne zaman İsrail’de Suudi büyükelçiliğinin açıldığını görebiliriz sorusuna cevaben: Bu soruyu İsrail Başbakanı Netanyahu’dan sormalısınız. O, ne zaman Arabistan’ın 2002’de önerdiği “Arabi Barış Projesi’ni” kabul edip ve o kapsamda Filistinlilerin haklarını verirse, bizde o zaman Tel Aviv’de büyükelçilik açmaya hazırız dedi.

Eshki devamında, biz bölgede İsrail’i bundan fazla yalnız kalmış görmek istemiyoruz.

Eshki, İran’ın Filistinlilere silah vererek onları desteklemesini eleştirerek, ben İranlılara söyledim ki biz Filistinlilere silah değil para veriyoruz ve bu paraları onların daha iyi bir yaşam yaşamaları için kullanmalarını istiyoruz.

Siyonist gazete The Jerusalem Post bu haberi yayınlayarak, Eshki’nin haziran’da İsrail Dışişleri Bakanıyla yaptığı görüşmeye değinerek; O’nun bu sözlerine hala İsrail resmi makamlarından hiçbir tepki gelmediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.