Arabistan: Suriye’ye Arabistan’ın kara gücü göndermesi kesindir

  • 12 Şubat 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Arabistan: Suriye’ye Arabistan’ın kara gücü göndermesi kesindir
Suudi Arabistan savunma bakanı danışmanı Ahed El’Asiri, Arabistan’ın Suriye’ye kara gücü göndermesinin kesin olduğunu söyledi.

Tesnim haber ajansına göre, Suudi rejiminin sözkonusu yetkilisi ve aynı zamanda Yemen’e saldıran koalisyon güçlerinin sözcüsü, ‘Terörizmle mücadelede İslam ülkeleri koalisyonu’nun oluşturulması işleminde diplomatik çalışmaların sona geldiğini belirtti.

El’Asiri, koalisyonun Suriye’ye asker gönderme kararı alması halinde Suudi Arabistan’ın asker göndermeye hazır olduğunu ve Suriye asker göndermesinin her hangi bir askeri operasyonun tehlikeleri gibi tehlikelerini de gözönüne aldıklarını söyledi.

Bu arada Rusya başbakanı Dmitri Medvedov, dün bir Alman gazetesine yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermesine temasla, Suriye konusunun Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tutan Medvedev, “Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine tüm taraflar görüşme masasına oturtulmalı” dedi.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yeni bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye’deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini kaydetti.

Olası bir kara operasyonlarının, savaşın tüm bileşenlerini içereceğini söyleyen Medvedev, “Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, hele de herkesin birbiriyle savaştığı Arap coğrafyasında” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.