Arabistan: Yemen Savaşıyla İlgili Tahkikat Yapmak İçin Uygun Zaman Değil

  • 15 Eylül 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Arabistan: Yemen Savaşıyla İlgili Tahkikat Yapmak İçin Uygun Zaman Değil

Arabistan Büyükelçisi Cenevre’ye yaptığı ziyarette, ülkesinin İnsan Hakları Komisyonu tarafından Yemen savaşında işlenen insan hakları suçlarıyla ilgili karara karşı çıkmadığını ancak bunun için uygun zamanı kolladığını iddia etti.
Arabistan Cenevre Büyükelçisi Abdulaziz el-Vasıl yaptığı açıklamada, Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e karşı saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.

El-Vasıl daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Biz soruşturmaya karşı değiliz ancak bizim meselemiz bunun ne zaman yapılacağıdır. Acaba şuan var olan sorunlarla birlikte uluslararası bir soruşturma komisyonu kurulması için uygun bir zaman mı? Bu tür bir soruşturma aynı zamanda Yemen vatandaşlarını da kapsamalıdır. Onlar için ülkelerindeki olayları anlamak ve diğer bölgelerle iletişim halinde olmak her zaman daha kolay olmuştur.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan ilana göre; Yemen şuan dünyada en büyük insani krizin yaşandığı ülkedir ve Pazartesi gününden itibaren Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunda Yemen konusunun görüşüldüğü 3 haftalık bir toplantı yapılmaya başlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.