Arabistan’da insan hakları ihlali devam ediyor; İki genç daha idama mahkum oldu

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.774 kez görüntülendi.
Arabistan’da insan hakları ihlali devam ediyor; İki genç daha idama mahkum oldu

Arabistan’ın insan hakları ihlalleri geniş bir şekilde devam ederken Riyad Ceza Mahkemesi, el’Kadif eyaleti halkından iki gence idam cezası verdi.

Arabistan’ın insan hakları ihlallerinin geniş şekilde devam ettiği ve despot krallık yönetiminin halkı korkutmak amacıyla ardı ardına idam cezaları uyguladığı bildirilmekte.

İRNA’nın haberine göre, mahkeme bir gence de 23 yıl hapis cezası verdi.

Suudi rejimi dikta yönetimi eleştirmek ve kınamak için yapılan her türlü protesto eylemlerini  terörist girişim olarak niteliyor ve onlara karşı çok ağır cezalar veriyor.

Arabistan’ın başta doğusundaki el’Kadif olmak üzere bir çok bölgesi 2011’den beri halkın her türlü ayrımcılığa son verilmesi, adaletin yürürlüğü gibi barışçı gösterilere sahne olsa da, Suudi rejimi sözkonusu gösterileri  askeri yöntemlerle bastırmaya devam ediyor.

Suudi rejimi zindanlarında binlerce kişi sözde siyasi suçlu tutulmakta ve Suudi rejimi bu tutukluları da çok kötü şartlarda tutmaktadır.

Çok sayıda insan hakları kuruluşu ve çevreler Suudi rejiminin insan haklarındaki ihlallerini kınıyorlar ve tepki gösteriyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.