Arap Parlamentosu Türkiye’den Libya’ya silah sevkiyatına son vermesini istedi

  • 20 Nisan 2020
  • 7.993 kez görüntülendi.
Arap Parlamentosu Türkiye’den Libya’ya silah sevkiyatına son vermesini istedi

Libya’da BM’nin meşru olarak tanıdığı hükümet güçlerinin darbeci Hafter güçlerine yönelik ilerleme kaydetmesinin ardından Arap Parlamentosu, BM Güvenlik Konseyi’nden Türkiye’nin Libya’ya silah sevkıyatını durdurması için girişimde bulunmasını istedi.

Arap Parlamentosu, dün yayınladığı bildiride, Libya’nın milli hakimiyetine saygı duyduğunu bildirirken, Libya’da bütün taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını istedi.

Suudi rejiminin liderliğini yaptığı Arap Parlamentosu’nda Türkiye 2010 yılından beri gözlemci üye konumunda bulunuyor.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, SİHA’ların desteğiyle başlattığı harekatta Hafter güçlerine darbe üstüne darbe vurdu. 5 gün içerisinde 7 şehir ele geçirilirken, 102 Hafter milisi esir alındı.

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg’in Libya’daki son gelişmeleri anlattığı analizinde ‘BAE’nin kumandasındaki Çin yapımı Wing Loong SİHA’lar artık Trablus ve Misrata üzerinde rahatça operasyon yapamıyor. Türk Bayraktar SİHA’lar ise her geçen gün gökyüzünün hakimi oluyor’ ifadeleri dikkat çekti.

Bu arada BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çabalarına odaklanmak için ateşkes çağrısını yineledi. Guterres, Trablus ve çevresinde sivillere yönelik tehlikelere karşı da uyardı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de (OHCHR) geçtiğimiz haftalarda Libya’daki şiddetin artması ışığında, siviller ve koronavirüs hastalarını tedavi eden hastaneler ve tıbbi tesislerin hedef alınması konusundaki endişelerini dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.