Arikat: ABD özerk teşkilatla hiç bir istişare yapmadı

  • 17 Eylül 2018
  • 1.329 kez görüntülendi.
Arikat: ABD özerk teşkilatla hiç bir istişare yapmadı

Filistin kurtuluş örgütü FKÖ icra komitesi sekreteri Saib Arikat, Amerika yönetimi uzlaşma planı hakkında Filistin özerk teşkilatı ile hiç bir istişarede bulunmadığını açıkladı.

Cumartesi günü bu açıklamayı yapan Arikat, Amerika yönetimi Kudüs’ü korsan İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Tel aviv’den Kudüs’e taşıması ve ardından Filistinli mültecilere yardım ve iş bulma ajansı UNRWA’ya tüm mali yardımlarını kesmesi ile birlikte yüzyılın anlaşması adlı planını uygulamaya çalıştığını belirtti.

Filistin kurtuluş örgütü FKÖ icra komitesi sekreteri Saib Arikat, Amerika yönetimi şimdiye kadar bu planında özerk teşkilatı ortak etmediğini ifade etti.

Filistin özerk teşkilatı Amerika yönetimi ile siyasi temaslarını Aralık 2017’de ve ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıması ve ABD büyükelçiliğini de bu kente taşımasının ardından durdurduğunu iddia ediyor.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın ileri sürdüğü yüzyılın anlaşması adındaki kumpasa göre Kudüs siyonist rejime veriliyor ve Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkı tamamen yok sayılıyor ve Filistin devleti de sadece Batı şeria ve Gazze şeridinde kısıtlı bir arazi üzerinde kuruluyor. Yine bu plana göre Mescid-i Aksa’nın yönetimi de Ürdün, İsrail ve Filistin’e veriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.