Astana görüşmelerinde Suriye heyeti taleplerini sıraladı

  • 24 Ocak 2017
  • 1.128 kez görüntülendi.
Astana görüşmelerinde Suriye heyeti taleplerini sıraladı

Astana’daki Suriye görüşmelerine katılmak için Kazakistan’da bulunan Suriye heyeti, krizin siyasi çözümü için 4 şartı gündeme getirdi.

Astana görüşmelerinde Suriye Arap Cumhuriyeti heyeti başkanı Beşşar el Caferi, açılış oturumu ardından basın toplantısı düzenledi.

Caferi Astana görüşmelerini, Suriye ve halkına yönelik yürütülen savaşın sonlandırılmasında önemli görüşmeler olarak nitelendirdi. Terör örgütleri heyeti başkanının, Şam ve kırsalında altı milyon insana içme suyu temin eden Fici Su Kaynağının Kaide terör örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi tarafından önce zehirlenip sonra da sabote edilmesini savunduğuna dikkat çeken Caferi; uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesinin bu cinayetinin kelimenin tam anlamıyla savaş suçu sayıldığının altını çizdi.

Caferi Astana görüşmelerine katılan terör örgütleri heyetinin diplomatik profesyonellikten uzak olmasının yanında işverenleri tarafından kötüye kullanılmasının, Astana görüşmelerini sabote etmekle birlikte Suriye halkına yardım etme ve bu halka yönelik savaşa son vermede uluslar arası çabaları çökertme amacı taşıdığına vurgu yaptı.

Suriye heyeti başkanı Caferi; terör örgütleri heyetinin, Astana görüşmelerini gözeten ve koordine eden devletlerin üstüne vardıkları anlaşmaya uygun davranmadığının altını çizdi.

Basın toplantısında Caferi; görüşmelere katılan terör örgütleri heyeti başkanının açılış oturumunda yaptığı konuşmanın diplomatik liyakatten uzak olup toplantı gündeminden tamamen saptığını belirtti.

Suriye Arap Cumhuriyeti heyetinin Astana görüşmelerine katılımcı olarak davet edildiğine dikkat çeken Caferi, dolayısıyla Suriye heyetinin görüşmelere kimlerin katılacağını belirleme gibi bir durumu olmadığını söyledi. Caferi Suriye Arap Cumhuriyeti heyetinin Astana görüşmelerinin sabote edilmesi senaryolarında ortak olmayacağının altını çizdi. Suriye heyetinin Astana toplantılarının organizasyonuna kesinlikle katılmadığını ifade eden Caferi; sadece ve sadece daha önce gözden geçirilip onaylanan bir ajandayı tartışmaya geldiğini kaydetti.

Astana görüşmelerine katılan terör örgütleri heyetinin garantörünün Türkiye rejimi olduğuna dikkat çeken Caferi; Türkiye rejiminin bu radikal teröristlerin işverenlerinden biri olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.