Ayetullah Eraki: Direniş Kalıcıdır ve İsrail Yok Edilecektir

  • 03 Şubat 2018
  • 950 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Direniş Kalıcıdır ve İsrail Yok Edilecektir

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri; “Biz Filistin ve Filistin’in mazlum halkının zafer elde edeceğine inanıyoruz zira direniş her zaman kalıcıdır ve İsrail yok edilecektir.”

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki İran’ın Meşhet kentinde düzenlenen “Filistin İntifadasına Destek” konferansında İslam inkılabı ve dünya emperyalizmi arasında büyük bir çelişki ve karşıtlık olduğunu belirterek şöyle açıklamada bulundu:

“ABD ve İsrail’in sembol olduğu emperyalizm ve zorbalık cephesi ile İslam inkılabı arasında büyük bir çelişki söz konusudur. Söz konusu çelişki ve karşıtlık, gelecekte neler olacağını belirlemekte çok önemli bir rol taşıyor. Ya biz kalacağız ya da İsrail ve ABD.”

Ayetullah Muhsin Eraki konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim kimliğimiz İslami bir kimliktir. İslami kimliğimizin olması Allah dışında hiç kimsenin liderliğini kabul etmiyoruz anlamına geliyor. İslami kimlik kalıcıdır yani her zaman direniş gösterip, zafer elde eder. Direniş öğretisini bilmeyenler bu kimliğe sahip olamazlar. Bazen biz Müslümanların arasında bulunan münafıklar, direniş cephesinin yenilgiye uğramasını umuyor ancak bu cephe, zafer elde edene kadar direniş gösterip payidar olacaktır.”

Dünya İslam Mezheplerini yakınlaştırma kurumu Genel Sekreteri, Kuran-i Kerim’in fetih gününü Müslümanlara müjde verdiğini söyleyerek “Fetih günü direniş cephesidir. İslami kimliğin direniş cephesi.” dedi.

Ayetullah Eraki, emperyalizm ve zorbalık sistemi ile İslam arasında hiçbir ortak nokta söz konusu olmadığını hatırlatarak “çelişkili ve karşıt iki ayrı kimliğin arasında müzakere söz konusu olamaz zira bizim kimliğimiz ABD ve İsrail karşıtıdır.” dedi.

Dünya İslam mezheplerini yakınlaştırma kurumu sorumlusu, açıklamasının devamında İslami kimliğin korunması için düşmanın kuşatmasına tahammül etmemiz gerektiğine değinerek; “zafer bizim olacaktır.” İfadesini kullandı.

Ayetullah Eraki açıklamasında; “Biz tarih boyunca büyük zaferler elde ettik. İslam inkılabı da İslam cephesinin zaferlerinden biridir.” İfadesine yer verdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, Filistin ve Filistin’in mazlum halkının zafer elde edeceğine inanıyoruz zira direniş her zaman kalıcıdır ve İsrail yok edilecektir.”

Dünya İslam Mezheplerini yakınlaştırma kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki, İran’ın Meşhet kentinde gerçekleşen konferansın sonunda Siyonist İsrail rejiminin bir millete, ülkeye ve iktidara sahip olmadığını ve bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, Müslümanların İnsani değerlere sahip çıkması ve dolayısıyla İsrail rejimi ile savaşıp onu yok etmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.