Ayetullah Eraki: Vahdet Konferansı, İslam dünyasının birlik simgesidir

  • 01 Aralık 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Vahdet Konferansı, İslam dünyasının birlik simgesidir

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın düzenlenmesinin İslam dünyasının birlik simgesi olduğunu vurguladı.

5-7 Aralıkta başkent Tahran, “Vahdet ve Modern İslam Medeniyeti Gereksinimleri” temalı 31. İslami Vahdet Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

İran Kuran Televizyon Kanalına açıklama yapan Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Mushin Eraki, siyaset, sanat, düşünce ve bilim alanlarında İslam dünyasının önde gelen isimlerinin aynı slogan ile bir araya gelmelerinin İslam dünyasında birliğin önemini gösterdiğini vurguladı.

Ayetullah Eraki, İslami Vahdet Konferansı’nın dünyada ve Müslümanlar arasında tefrika ve kin politikalarını güden akım ve gruplara karşı alınmış bir pozisyon olduğunu kaydetti.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, İslami Vahdet Konferansı’nın dünyada birlik söyleminin yayılmasına sebebiyet verdiğini sözlerine ekledi.

Ayetullah Eraki’nin açıklamasına göre, Tahran’da düzenlenen Uluslararası Vahdet Konferansına 93 ülkeden konuklar katılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.