Ayetullah Eraki ve Haddad Adil’den nükleer müzakere heyetine destek

  • 31 Mayıs 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki ve Haddad Adil’den nükleer müzakere heyetine destek

İran ve dünyanın güçlü 6 ülkesi arasında nükleer müzakereler devam ederken İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, İran nükleer heyetinin ve İran hükümetinin, halkın ve İslam cumhuriyeti yetkililerinin tam desteğine  sahip olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Eraki, Kum’da dini ilimler talebelerinin toplantısında yaptığı konuşmada, İslam inkılabı rehberinin nükleer heyete desteğine  temasla, İran nükleer müzakere heyetinin bütün  gücüyle İran milletinin  haklarını koruma ve temin etmeye çalıştığını ve böyle bir süreçte düşmanın bütün oyunlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayetullah Eraki,  İran hükümeti ve nükleer timine güvenlerinin tam olduğunu  ama  karşı tarafa güvenlerinin olmadığını  zira Amerika ve müttefiklerinin güven ehli olmadığını belirterek, bunların hiçbir zaman sözlerine bağlı kalmadıklarını söyledi.

Bu arada Tahran milletvekili Haddad Adil de, Kum’da dini ilimler medrese talebeleri ve üstadlarına hitaben konuşan Haddad Adil, nükleer müzakerelerin Amerika’nın İran’ın işlerine müdahalesine ortam hazırlamaması gerektiğini belirterek, ”İran milleti hiçbir şekilde ve hiçbir şartta İran’ın güvenlik ve askeri siyasi işlerine müdahale edimlisine izin vermeyecektir’ dedi.

Haddad Adil, nükleer müzakerelerde bugün nihai anlaşma metnin yazıldığı gibi hassas ortamda bulunduklarını belirterek, karşı tarafın tutumunun kaygı verici olduğunu ve de Amerika ile müttefiklerine asla güvenmediklerini söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.