Ayetullah Hatemi: İran’a müdahale etmek isteyen yabancıları susturacağız

  • 06 Ocak 2018
  • 914 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: İran’a müdahale etmek isteyen yabancıları susturacağız

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, son günlerdeki protestolara işaret ederek, olup bitenlerin ABD’nin İran karşıtı kompleksini açık şekilde gözler önüne serdiğini bildirip şöyle dedi: Sulta düzeni artık art arda hezimete uğramaktadır; DEAŞ’ı kendileri oluşturdu ve arkasından ise Musul’un kurtarılması için 30 senelik bir süreye ihtiyaç olduğunu açıkladılar, ancak İran’ın desteğiyle bu kentin sadece 8 ayda tamamen özgür bırakıldığını gördük.

Ayetullah Hatemi sözlerine şunları da ekledi: Düşmanları hayal kırıklığına uğratan güç ise İslam Cumhuriyetiydi. Bunlar Suriye’nin yenilmesi için de büyük bir para harcadı; para Suudi Arabistan’dan gelirken, ABD de planları hazırladı ve “Herat” ile “Erbil”den İran’a işi bitirmek için silah sokmaya çalışıldı.

Sokaklardaki kargaşanın haklı olarak yapılan eylemlerle başladığını belirten Tahran Cuma Namazı Hatibi, “Biz de halkımız gibi pahalık ile zamlara karşıyız; halkın sesinin duyurulması tamamen doğru bir girişimdir, ancak bu huzursuzlukların arasında gerçeği de kaybetmemek lazım” diye konuştu.

Din alimlerinin de işçiler ile geçim sorunu olan kesimin yanında yer aldığını belirten Ayetullah Hatemi, “Bu arada siyasi oyun yapılmamalı; halkımız özgürlük ile birlikte sesinin duyurulmasını istiyor. Trump ile Netanyahu’yu temsil eden sesler ise halkın sesi değil ve İran milleti böylesi yabancı müdahaleleri susturacak” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.